mandag 11. februar 2013

Selvportrett med linosnitt

Linosnitt 

Linosnitt er en grafisk trykk teknikk. Selve trykket består av et stykke linoleum, her skjærer man vekk det man ikke vil at skal bli farget for så og gjengi det ferdige trykket. Lineoleumsplaten tåler ca rundt 30-50 trykk. Det mest vanlige er å bruke svart, men det er også mulig å bruke andre farger. 


Jeg valgte å jobbe utifra dette bildet jeg redigerte på photoshop. Her er det tatt et selvportrett bilde av meg selv, der jeg poserer foran kamera og smiler. Grunnen til at jeg valgte akkurat dette er at det var et veldig enkelt selvportrett bilde. Du ser hele meg, og hår og smil kommer frem. Her er litt bilder av jobbingen under prosessen, først tegnet vi strekene gjennom blåpapir med blyant for at det skulle sette seg på platen, deretter begynte vi å skjære og fulgte strekene.Her er sammenligningen underveis. Her kan man se at man skjærer på det hvite, og lar det svarte stå igjen. Den hvite bakgrunnen rundt blir skjært helt vekk på platen. For at platen skulle bli lettere å skjære i brukte vi ovner der vi lot platen ligge i noen sekunder før vi skjærte videre. 


Her er skjæringen ferdig, og de to øverste bildene er 2 av 4 resultater. Det nede til venstre er originalen fra start, mens det til høyre er selve platen som er ferdig skjært og med sverte på klar for trykking. Platen er brukt til å trykke de to øverste bildene, så her kan dere se hvordan trykket ble.


Resultatet ble gjort ved at vi teipet en ramme rundt selve bildet vi hadde valgt ut av alle de vi hadde trykket. Vi valgte selv det bilde vi var mest fornøyde med. Selv valgte jeg bilde 3 av 4. De små prikkene rundt bilde mitt var ting som ikke var blitt helt skjært, jeg likte det og bestemte meg derfor for å få litt mer av det slik at det ser ut som en litt flekkete bakgrunn som passet fint til bilde.
Resultatet kan dere se her:


Det var veldig lærerikt å jobbe med linosnitt. Alt i alt er jeg fornøyd med selvportrettet mitt. Det ble utrolig stilig og et tøft bilde. Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar